Forum www.sat.pl Strona Główna www.sat.pl
Forum na stronach firmy SAT Sp. z o.o.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cyfra+ ,Strong6860,monoblock SAT m-2006

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sat.pl Strona Główna -> Porady techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kapa_komp



Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 2

PostWysłany: 2008-09-11 16:22:46    Temat postu: Cyfra+ ,Strong6860,monoblock SAT m-2006 Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam problem takiego typu
W temacie napisalem moj sprzet i dodam tylko ze mam antene 60
nie moge zlapac sygnalu z astry, czy powinienem zmienic antene na 90 czy tez moze cos pozmieniac w ustawieniach LNB ??
Sygnal z HB jest idealny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
carolina



Dołączył: 19 Lut 2006
Posty: 92
Skąd: Jaroslaw

PostWysłany: 2008-09-13 22:37:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ustawienia LNB takie same -- nie wiem ( nigdy nie mialem) jak to jest z monoblockiem i ustawieniami DISECq-- pewnie musisz gdzies w sofcie tunera zaznaczyc dla Astry Disecq A jesli przy Hotbirdzie jest zaznaczony DISECq B lub na odwrot
_________________
Humax 5400,Samsung 9500AZ, Vantage X221S Ci, Interstar 890HD, Octagon 918 HD, Vantage 7100 HD, Nanoxx 9500 HD,duzo modułów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kapa_komp



Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 2

PostWysłany: 2008-09-14 06:35:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale dla astry nie mam sygnaly a dla Hb sygnal jest idealny , w ustawienaich LNB1 dla HB-operator cyfra+ nic nie moge zmieniac jet zablokowane
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
carolina



Dołączył: 19 Lut 2006
Posty: 92
Skąd: Jaroslaw

PostWysłany: 2008-09-27 23:11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moze monoblock zepsuty. Jesli to sprzet Cyfry to moze tam Ci pomoga
_________________
Humax 5400,Samsung 9500AZ, Vantage X221S Ci, Interstar 890HD, Octagon 918 HD, Vantage 7100 HD, Nanoxx 9500 HD,duzo modułów
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sat.pl Strona Główna -> Porady techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2008 phpBB Group